BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

sábado, 2 de marzo de 2013

Centenars de persones marxen contra l’atur des del Baix Llobregat fins al Parlament de Catalunya



NOTÍCIA COMPLETA
28/02/2013

Sense títol

Centenars de persones marxen contra l’atur des del Baix Llobregat fins al Parlament de Catalunya
La mobilització ha sortit de Sant Vicenç dels Horts per acabar a la cambra, a la recerca d'un compromís perquè es garanteixin inversions públiques que serveixin per crear ocupació. Al Principat hi ha prop de 700.000 aturats registrats 
Text i foto: Marc Font
Diversos centenars de persones estan participant aquest dijous a la Marxa contra l’Atur, la Precarietat i per una Renda Garantida Ciutadana, que ha sortit poc després de les 9 hores de la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts i conclourà davant del Parlament de Catalunya, on els manifestants entregaran un seguit de reivindicacions als diputats. La mobilització, convocada per l’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç dels Horts i la Coordinadora de Treballadors en Atur a Catalunya, compta amb el suport de desenes d’assemblees i col·lectius. La marxa ha passat per Molins de Rei, Sant Feliu del Llobregat –on s’ha reunit amb el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat-, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat i l'Hospitalet i poc abans de les 17 hores ha arribat a Barcelona. A la plaça Espanya s'han sumat a la marxa treballadors de Telefónica, alguns dels quals estan protagonitzant una segona vaga de fam per reclamar la readmissió de Marcos Andrés Armenteros, acomiadat quan estava de baixa mèdica. En arribar al Parlament, han estat rebuts per la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, i s'han reunit amb representats de diversos grups parlamentaris.

Maxi Calero, portaveu de l’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç, ha explicat en declaracions a El Triangle que la mobilització significa que, finalment, les persones sense feina “s’estan organitzant i estan completant el cercle de lluites que han iniciat abans altres col·lectius, com l’educatiu, el sanitari o els serveis socials”. Pel que fa a les reivindicacions, el col·lectiu d’aturats reclama inversions a l’administració que serveixin “per crear ocupació” i no pas injeccions de carretades de milions per salvar entitats financeres, en gran part responsables de l’actual crisi. D’altres integrants de l’Assemblea advoquen també perquè la jornada laboral es redueixi i passi de tenir 35 o 40 hores setmanals a 30, de manera que el treball quedi més repartit i més persones puguin accedir a una feina.

Després de reunir-se prèviament amb diputats d’ERC, PSC i ICV-EUiA, i a l’espera de fer-ho també amb representants de la CUP, els aturats pretenen que el Parlament tiri endavant alguna iniciativa que garanteixi la inversió en ocupació a comarques com el Baix Llobregat i a la resta de zones del país amb elevats índexs de desocupació. En el manifest que convocava la marxa, el col·lectiu denuncia que mentre que al novembre el 70% de les persones registrades a l’atur –que només al Principat són gairebé 700.000- hauran esgotat les prestacions per desocupació i altres subsidis, “una minoria de grans empresaris, multinacionals i banquers s'enriqueixen encara més augmentant la desigualtat”. En aquest sentit, lamenten el que consideren una “aliança” entre els “rics, els grans defraudadors i els governs corruptes”, que apliquen “servilment les polítiques d’austeritat dictades per la Troica (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional).

No hay comentarios:

Publicar un comentario