BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

viernes, 12 de octubre de 2012

Imputen Josep Prat i l’exdirector del CatSalut per pagaments irregulars d'Innova



Josep_Prat
Imputen Josep Prat i l’exdirector del CatSalut per pagaments irregulars d'Innova
L'expresident de l'ICS, que va dimitir esquitxat per nombrosos casos de presumpta corrupció, i Carles Manté, que va cobrar més de 800.000 euros del hòlding sanitari de Reus, hauran de declarar el proper 22 de novembre
Els problemes judicials se li acumulen a Josep Prat [a la imatge]. La seva dimissió com a president de l’Institut Català de la Salut (ICS), formalitzada el 28 de juny passat, no li esquivarà haver de donar explicacions el proper 22 de novembre als jutjats de Reus pels suposaments pagaments irregulars que va fer a Carles Manté a través del hòlding sanitari Innova, del qual era director general fins fa uns mesos. Manté, que havia estat director del CatSalut, va cobrar més de 800.000 euros d’Innova en factures suposadament irregulars entre el 2007 i el 2011.

Un cop va transcendir la informació, el grup municipal Ara Reus va interposar una denúncia contra Prat i Manté per estafa, apropiació indeguda i malversació de fons públics, origen de l’actual imputació d’ambdós. Posteriorment, el secretari general i l’interventor de l’Ajuntament de Reus van localitzar les factures cobrades per Manté, que poc després de cobrar-les va adquirir una masia a l’Alt Empordà, però no van poder demostrar que realment corresponguessin a treballs realitzats. Els suposats pagaments irregulars no només beneficiaven Manté, sinó també Jorge Batesteza, un arquitecte que també va estar vinculat al CatSalut. En total, la quantitat suposadament malversada superaria el milió d’euros.

Els tripijocs de Prat, però, han anat força més enllà d’aquests pagaments i durant els darrers mesos sovint ha estat notícia. Considerat un dels grans arquitectes de l’intent de privatització de la sanitat pública catalana, juntament amb el conseller Boi Ruiz, Prat va accedir a la presidència de l’ICS, que gestiona vuit grans hospitals i la majoria dels centres d’atenció primària (CAP), el febrer de 2011, moment en què també era conseller delegat d’Innova i membre del consell d’administració d’USP Hospitales, una de les grans empreses privades espanyol del sector hospitalari, filial d’una multinacional nord-americana. La compaginació de càrrecs a l’administració pública –Innova no deixa de ser un hòlding de l’Ajuntament de Reus- i a l’empresa privada va provocar les primeres crítiques contra Prat, per part de la CUP de Reus i també de la revista Cafè amb Llet, que des de fa mesos està destapant una allau d’escàndols a la sanitat catalana.

Les coses se li van començar a torçar a Prat el proppassat 11 de gener, quan va anunciar que plegava com a conseller delegat d’Innova, on s’embutxacava un sou de 280.000 euros anuals, i com a membre del consell d’USP Hospitales. La decisió va arribar dies després que la CUP de Reus el denunciés a la Fiscalia de l’Audiència de Tarragona per incompatibilitat de càrrecs. Posteriorment, la mateixa formació independentista també va denunciar-lo a l’Oficina Antifrau de la UE, en considerar que hi havia corrupció en l’ús de subvencions europees. A partir d’aquest moment, els escàndols vinculats al seu pas per Innova, un hòlding amb interessos en diversos sectors però amb molt de pes en l’àmbit sanitari –gestiona diversos centres a les comarques de Tarragona-, van anar apareixent.

Posteriorment es va saber que Prat havia utilitzat Innova per pagar de forma opaca i durant quatre anys fins a 840.000 euros a Carles Manté, exdirector del CatSalut. A més a més, també s’haurien desviat uns 400.000 euros cap a una altra empresa, fets que va portar, finalment, l’Ajuntament de Reus, que presideix CiU, a denunciar la gestió de Prat a la Fiscalia i al Tribunal de Comptes, el cas esmentat a l’inici de l’article 


No hay comentarios:

Publicar un comentario