BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

sábado, 19 de noviembre de 2011

Resolució del Consell Nacional de la USOC - Eleccions Generals 20-N.





Resolució del Consell Nacional de la USOC sobre Eleccions Generals 20-N


Aprovada pel màxim òrgan entre congressos a la sessió del 26 d'octubre de 2011.


La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC), conscient de la importància de les Eleccions Generals a celebrar el pròxim dia 20 de novembre fa pública la posició adoptada pel Consell Nacional per mitjà de la present Resolució:

. La USOC crida a la seva base afiliativa, als treballadors i treballadores i a la ciutadania en general a la més àmplia participació davant les urnes, conscients que votar és un dret ciutadà i un deure moral de tots quants afirmem el valor de la democràcia, del seu desenvolupament i el seu permanent perfeccionament.

. La USOC, fidel a la seva història i condició de Sindicat democràtic, independent i pluralista, respecta escrupolosament la llibertat d’opció electoral dels seus afiliats i afiliades i del conjunt de treballadores i treballadors cridats a exercir el seu dret de vot.

. Per la USOC, per principi, són legítimes totes les opcions polítiques que es trobin dintre de la Constitució i de l’Estatut d'Autonomia de Catalunya. Per això, i en l’escrupolós respecte a la llibertat individual de suport electoral, el sindicat, no demanarà el vot a favor de cap candidatura política determinada.

. La USOC, com en cada procés electoral polític que se celebra, fa una crida a les seves Organitzacions perquè realitzin quantes activitats informatives i de debat siguin possibles, per tal que els seus afiliats i afiliades puguin conèixer millor i debatre els programes electorals de les diverses candidatures democràtiques.

. La USOC convida a les forces polítiques a incloure en els seus programes electorals les nostres propostes en matèria sindical, social i econòmica, i especialment:

1- Prioritzar un canvi en el model productiu cap a un model de creixement econòmic sostingut i redistributiu, que estigui basat en el desenvolupament industrial d’alt valor afegit, amb intensiva mà d’obra, amb inversions en innovació tecnològica, investigació i desenvolupament, capacitació i educació, amb especial impuls de la formació professional i de les infraestructures de valor estratègic i de vertebració del territori.

2- Apostar per una veritable política industrial que faciliti l’accés al crèdit a través de les empreses públiques i els instruments de finançament com l’ICO que aposti pels sectors estratègics que tenen possibilitats de creixement.

3- Compromís amb la lluita contra l’atur i la creació d’ocupació basada en polítiques de formació i reciclatge dels treballadors/es i potenciar la intermediació pública del mercat laboral a través dels serveis d’ocupació.

4- Compromís per fer una autèntica i justa redistribució social del creixement econòmic, amb polítiques fiscals vinculades als beneficis i que garanteixin la disponibilitat de recursos per a la millora de l'Estat Social en sanitat, educació, habitatge, pensions, serveis socials, infraestructures, etc.,

5- Compromís amb la regeneració i democratització de la vida sindical, fent-la possible en els comicis sindicals i respectant el pluralisme. Implantar la igualtat d’oportunitats i tractament sobre el respecte de la proporcionalitat de representació sindical . Promoure la modificació de la Llei electoral sindical amb reconeixement de la legitimitat de tots els sindicats per a la promoció electoral.


Consell Nacional

Unió Sindical Obrera de Catalunya


26 d’octubre de 2011

No hay comentarios:

Publicar un comentario