BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

sábado, 4 de junio de 2011

USOC davant el fracàs de la negociació col•lectiva

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) davant l'anunci de la ruptura de les negociacions entre UGT-CCOO i la CEOE per a la reforma de la negociació col.lectiva, considera que aquest fracàs evidència que cal abandonar l'actual model de diàleg social per la ineficàcia i obscurantisme d'aquest . 

Per a la USOC cadascuna de les parts ha d'assumir el seu respectiu paper i no utilitzar l'àmbit del diàleg social com un paraigua que tapi i dilueixin les responsabilitats de cada part. El diàleg social no pot suplantar, ni coartar el paper del Govern i del Parlament en legislar, pot i ha de ser un instrument de consulta, de proposta, per canalitzar iniciatives de millores, però mai no pot fer que ni el Govern ni la societat siguin ostatges d'un grup d'organitzacions, que usen la legitimitat que tenen a aconseguir millores per a la seva estructura organitzativa, i no per al conjunt dels treballadors i treballadores. 


El Govern ha d'assumir la seva responsabilitat i prendre la iniciativa legislativa pensant en el conjunt dels treballadors. Per això davant l'anunci formulat pel president del Govern que el proper dia 10 aprovés en el Consell de Ministres els continguts d'aquesta reforma, la USOC demana: 


  • Que no s'imposi aquesta reforma utilitzant un nou decret, una cosa al que ens ve acostumant l'actual ministre de Treball, aquesta reforma s'ha de tramitar com a projecte de llei perquè el conjunt d'agents socials puguin fer arribar les seves propostes als diferents grups parlamentaris i realitzar un debat en què s'analitzin les diferents opcions.
  • Que la reforma de la negociació col.lectiva ha de possibilitar la complementarietat d'àmbits dels diferents escenaris de la negociació. Un conveni sectorial de mínims de caràcter estatal, que permeti el desenvolupament i adaptació en els àmbits inferiors: Comunitat autònoma i empresa mitjançant l'oportú conveni o acord.
  • Que no atorgui noves prerrogatives a les dues centrals sindicals més representatives estenent la seva capacitat d'actuació per sobre de la representació unitària dels treballadors en l'empresa, i per tant en aquest àmbit es respecti la decisió democràtica dels treballadors d'elecció del seu representants. Una intromissió d'aquesta naturalesa seria implantar de nou el verticalisme en la vida sindical, una cosa que des de la USOC rebutgem frontalment.
  • Que aquesta reforma s'apropi la negociació del conveni col lectiu als subjectes actius de la mateixa, i aquesta capacitat no pot ser constreta en benefici dels aparells sindicals "més representatius".

No hay comentarios:

Publicar un comentario