BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

lunes, 6 de junio de 2011

El govern obrirà els centres sanitaris públics al sector privat per refinançar-se






El govern obrirà els centres sanitaris públics al sector privat per refinançar-se.


Actualitzat a les 16:16 h 04/06/2011

Els esforços per reduir la despesa sanitària aposten, entre d'altres, per potenciar la cirurgia major ambulatòria i l'hospitalització domiciliària com a mesura d'estalvi. L'objectiu és alliberar 50.000 dels 780.000 llits que s'ocupen cada any, cosa que suposaria un estalvi d'entre el 40% i el 60% del cost d'ocupació d'un llit d'hospital. Una altra mesura, inclosa en la llei òmnibus, és la que preveu que als centres sanitaris públics s'hi pugui prestar assistència mèdica privada. Ara per ara, la llei ho impedeix, però el govern enllesteix un document per modificar-la.





Una de les modificacions que introduirà la nova llei òmnibus, encaminada a l'estalvi i l'optimització de recursos en matèria sanitària, fa referència a l'ús de les instal·lacions de titularitat pública. La llei actual diu que els centres i els serveis de l'Institut Català de la Salut (ICS), en les quals estan inclosos la majoria dels grans hospitals públics, no es poden utilitzar per prestar-hi assistència sanitària privada de cap mena.

La nova llei, que el consell executiu preveu
aprovar a finals de juny, obre les portes perquè els centres de l'ICS es puguin utilitzar per prestar assistència sanitària privada.

El Departament de Salut considera una
via oportuna, en el moment de crisi actual, la possibilitat de treure rendibilitat d'unes instal·lacions altament qualificades per tal de poder refinançar una sanitat pública que arrossega un dèficit molt elevat.

El pressupost de l'Institut Català de la Salut, que engloba la majoria de CAPs i hospitals com la Vall d'Hebron, Bellvitge o Can Ruti, tindrà aquest any per primer cop un
pressupost inferior a l'any anterior. Si l'any passat la despesa final va ser de 3.000 milions d'euros, aquest any està previst gastar gairebé un 10% menys.

Es preveu que la nova llei, que permetrà
injectar capital procedent del sector privat a les arques de la sanitat pública, entri en vigor en els pròxims mesos després de passar per l'aprovació parlamentària, en un moment en què el Departament de Salut ja ha començat des del gener un procés de retallades que comporta gradualment el tancaments de quiròfans, la reducció de plantilles i un estalvi de 21 milions d'euros en nòmines variables.

També es vol potenciar els
programes de cirurgia major ambulatòria i l'hospitalització domiciliària. Aquesta modalitat, que ja utilitzen 23 hospitals de Catalunya, alguns amb més de deu anys d'experiència, representa un estalvi d'entre el 40% i el 60% del cost d'ocupació d'un llit d'hospital.

No hay comentarios:

Publicar un comentario