BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

miércoles, 24 de septiembre de 2014

USOC.. DICE NO A LA NUEVA LEY DE MUTUAS!!!






En els darrers anys, les Mútues han aconseguit més competències relatives a la salut dels treballadors i de les treballadores, sense que això hagi tingut efectes positius en la millora de l'atenció que els presten. No obstant això, tot pot empitjorar i ara es pretén donar a aquestes entitats encara més poder. Per això, manifestem la nostra oposició al Projecte de Llei pels motius següents:

·         LES ALTES. Les altes dependran del tàndem Mútues-INSS. Davant la Proposta d'alta per part de la Mútua, la Inspecció Sanitària disposarà de cinc dies per emetre el comunicat  de confirmació de baixa. Si la Inspecció no dóna resposta, la Mútua podrà recórrer a l'INSS que haurà de respondrà en quatre dies. Fins a l’u de març de 2015, aquests terminis seran respectivament d’onze i vuit dies.

·         LA GESTIÓ DE LA IT PER MALALTIA COMUNA. S’entregarà a les mútues el poder total de la gestió de la IT per malaltia comuna. Tindran la potestat de declarar, denegar, suspendre i anul·lar el dret a la prestació econòmica. A més, els pagaments realitzats per les Mútues tindran caràcter provisional durant dos mesos.

·         LES MÚTUES CANVIEN DE NOM. Les Mútues d'Accidents de Treball i Malalties Professionals de la Seguretat Social passaran a denominar-se Mútues Col·laboradores de la Seguretat Social, cosa que permetrà que els sigui encomanda qualsevol mena de col·laboració.

·         UNA PRIVATITZACIÓ ENCOBERTA. Els Convenis entre les Mútues i els Serveis Públics de Salut per avançar assistències, tractaments o proves als treballadors i a les treballadores en situació de baixa, passaran a ser retribuïts a les Mútues. Fins ara aquests convenis es consideraven com a inversió per escurçar les baixes i reduir el pagament de prestacions. Això representava un estalvi per a les Mútues i no se les retribuïa. Amb els nous convenis es debilitarà el sistema públic de salut i és una forma de privatització encoberta.

·         UN CANVI EN EL MERCAT DELS SERVEIS DE PREVENCIÓ. Les Mútues hauran de desfer-se de les seves Societats de Prevenció, creades amb patrimoni de la Seguretat Social, abans del 15 de Març de 2015. Les que no trobin comprador seran liquidades. Això suposarà un canvi radical en el mercat dels serveis de prevenció que afectarà a milions de treballadors i de treballadores. D’altra banda, algunes Mútues estan duent a terme aquestes operacions de venda de forma dubtosa.

·         LA CREACIÓ D’UNA RESERVA PER A USOS ADMINISTRATIUS AMB ELS DINERS DE LES COTITZACIONS. Les Mútues podran crear la Reserva Complementària i pagar l'excés de despeses d'administració, sancions administratives i despeses processals. Fins ara aquestes despeses indegudes es pagaven amb el patrimoni històric, que és titularitat de les empreses associades, fins i tot en cas necessari, es podia exigir una bestreta de les empreses associades.


Creiem que el Projecte de Llei de Mútues intenta afavorir els interessos del Govern i dels Empresaris:

·         En disminuir els costos en prestacions d'incapacitat temporal per la reducció dels dies baixa els empresaris tindran els arguments per sol·licitar la reducció de les cotitzacions socials. En conseqüència, es reduirà l’absentisme pagant un preu molt alt: la salut dels treballadors i de les treballadores se’n ressentirà.

·         El Govern aconseguirà un estalvi en la despesa de la Seguretat Social que podrà destinar a altres finalitats.

·         Les Mútues assumiran cada vegada més facultats de gestió i control. Encara que la suposada eficiència de les mútues l’aconsegueixen carregant bona part de les seves despeses al Sistema Nacional de Salut.

·         El Projecte de Llei de Mútues no incorpora cap mesura en relació a la Salut Laboral i se’n elimina les polítiques preventives pel que fa a les malalties professionals, com ara l'actualització dels llistats de malalties professionals, o les millores en la seva detecció i declaració.

·         No combat la inadequada qualificació de les contingències professionals com a comunes.  Les Mútues es neguen a reconèixer l'origen laboral de les lesions, o la sistemàtica qualificació de la gravetat dels accidents a la baixa. Tampoc s’ estableix cap control per a les seves actuacions sanitàries.








No hay comentarios:

Publicar un comentario