BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

domingo, 14 de abril de 2013

Què és un ERO temporal



Què és un ERO temporal

Què és un ERO temporal?
És un procediment administratiu laboral de caràcter especial dirigit a l'autoritat laboral competent per obtenir l'autorització per suspendre temporalment els contractes de treball.

Quins requisits són necessaris?
Ha de ser aprovat per l'autoritat laboral. L'empresa ha d'acreditar l'existència de les causes que el motiven. Hi ha un període de consultes amb la representació dels treballadors que com a mínim serà de 15 dies de durada llevat que s'arribi a un acord abans. Un cop autoritzat el treballador pot demanar la prestació per desocupació aquests dies, si té dret.

En quines circumstàncies es demana?
Es poden legar causes econòmiques (pèrdues continuades), tècniques (per exemple, adaptació d'instal • lacions) de producció (caiguda de comandes) i organitzatives. També n'hi ha per força major (situacions de risc imprevistes com incendis, nevades, etc.) En aquest últim cas, l'ERO pot aprovar amb caràcter retroactiu i l'autoritat laboral té 5 dies de termini per resoldre-ho.

Quins efectes té?
El treballador segueix en l'empresa amb caràcter general. L'inconvenient principal és que obre la borsa de desocupació durant els dies en què se suspèn el contracte. El trabajadorm, pel seu compte, pot o no demanar la desocupació. Si obriu la desocupació va consumint dies d'atur que tenia acumulats.

Quins requisits cal el treballador per cobrar l'atur?
Per tenir dret a atur és necessari tenir cotitzats 360 dies en els sis anys immediatament anteriors.

Què quantitats abona l'Inem durant els dies de regulació?
El 70% del quocient de dividir per 180 la suma dels salaris percebuts dels 180 últims dies. Per salari s'entén la base reguladora de cotització que inclou el salari mensual i la prorrata de les pagues extres.

Hi ha cap límit màxim en la quantia que abona l'Inem?
En el cas dels ERO temporals, per cada dia de regulació la quantia màxima que paga l'Inem són 35,88 euros bruts si el treballador no té fills a càrrec. La prestació diària puja a 41,01 euros bruts per al treballador amb un fill a càrrec, ja 46,13 euros per al que té dos o més.

I una quantia mínima?S
i, en aquest cas són 16,40 euros sense fills i 21,94 euros per al treballador que els tingui.

Té l'empresa l'obligació de complementar l'atur?
L'empresa no té l'obligació de complementar les prestacions de l'Inem que rep el treballador, llevat que les parts acordin aquest complement.

Com es consumeix la prestació de l'INEM en un ERO temporal?
El Inem comptabilitza la desocupació per setmanes senceres. Quan es regula per dies solts, l'Inem computa cada dia consumit de la setmana pel coeficient de 1,25. I sempre que el decimal és 5 o superior es comptabilitza com un dia més consumit. Per exemple, si es regulen 3 dies en la mateixa setmana (3 x 1,25 = 3,75 dies) serien 4 dies d'atur consumits. Per dos dies de regulació setmanal, es restarien tres de borsa d'atur i quatre dies regulats equivaldrien a cinc dies d'atur consumits.
Es segueix cotitzant el mateix?
Durant el període de suspensió es cotitza per la mateixa base que el treballador tenia abans del fet causant. L'empresa ingressarà a la Seguretat Social la quota patronal i el Inem cotitza la part del treballador prèviament descomptada de l'import brut de la prestació.
Què passa amb les pagues extres?
Durant el període de suspensió del contracte no es genera la part proporcional de les pagues extres, en estar el contracte suspès i haver-se tingut en compte les pagues extres per a ell càlcul la prestació.
Què passa amb les vacances?
Amb les vacances passa el mateix que amb les extres. No es generen vacances durant els períodes de suspensió en estar el contracte suspès.
Qui realitza els tràmits?
La sol.licitud de l'expedient de suspensió dels contractes davant l'autoritat laboral la pot presentar l'empresa o els representants dels treballadors. La sol.licitud de les prestacions per desocupació les presenta el treballador davant l'Inem de forma individual. En algunes ocasions ho fa l'empresa, sempre amb l'acord i l'autorització dels treballadors.
Quan es cobra la nòmina de l'INEM?
L'INEM paga el dia 10 de cada mes i, normalment, va amb dos mesos de retard sobre el mes de regulació. Per exemple, un treballador que ha estat regulat vuit dies al gener no sol cobrar la nòmina de l'INEM per aquests dies fins el deu de març.Per què els sindicats solen excloure de l'ERO als treballadors de 52 anys en endavant?Perquè conservin íntegra la seva bossa d'atur (sis anys cotitzats donen lloc fins a dos anys de prestació) davant una eventual prejubilació, passant prèviament per la desocupació.
Per què resulta perjudicial obrir la bossa d'atur?
L'ERO trenca el dret a la prestació en dos. El que tenia abans de la suspensió i el dret que es genera de forma posterior. Si transcorreguts dotze mesos, el treballador necessita una nova prestació perquè l'afecta un altre ERO temporal, un acomiadament o una prejubilació, l'Inem obliga a optar entre reprendre el cobrament de la prestació que va quedar pendent o la nova borsa generada. Si reprèn la primera, perquè té més dies acumulats, perd el dret generat en aquest temps intermedi, a més que el salari que serveix per calcular la segona prestació seria més alt. El Decret aprovat al març pel Govern central, tracta de pal.liar en part aquest perjudici provocat pels ERO en aquesta crisi.
Quan es pot reposar l'atur gastat?
El Govern espanyol va aprovar el 6 de març un Reial decret de mesures urgents per al manteniment de l'ocupació, que inclou dos punts que beneficien a empreses i treballadors afectats pels ERO temporals en aquesta crisi. Encara que està en vigor des del 8 de març, el Parlament ha obligat el Govern a presentar com a projecte de llei per introduir possibles modificacions.En cas d'acomiadament, l'Inem reposarà als afectats per ERO temporal entre l'1 d'octubre de 2008 i el 31 de desembre de 2009 el atur consumit durant la suspensió de contracte, fins a un límit de 120 dies, en cas que després siguin acomiadats. L'acomiadament ha de tenir lloc en el període comprès el 8 de març de 2009 i el 31 de desembre de 2011.En cas de patir un nou ERO temporal, aquells treballadors que hagin esgotat la prestació, recuperen el nombre de dies d'atur gastats en l'ERO previ, fins a un màxim de 90 dies d'atur.
Quins avantatges té per a les empreses?
Les empreses només hauran d'abonar durant l'ERO temporal el 50% de les cotitzacions per contingències comunes dels seus empleats amb suspensió temporal o reducció de jornada autoritzada per un ERO (la resta la bonifica la Seguretat Social). La bonificació no podrà superar els 240 dies per treballador. L'empresa s'ha de comprometre a mantenir l'ocupació dels afectats com a mínim un any després de l'ERO.

Per més informació clíca aquí

No hay comentarios:

Publicar un comentario