BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

domingo, 10 de marzo de 2013

Salut recomana als metges limitar proves i tractaments


Salut recomana als metges limitar proves i tractaments




Publica El Punt/Avui


Reduir radiografies per lumbàlgies i les receptes de fàrmacs com l'omeprazol són algunes de les indicacions
L'objectiu és deixar de fer pràctiques de poc valor i evitar el malbaratament
El Departament de Salut s'ha proposat limitar la prescripció de tractaments i proves que, segons les evidències científiques, no aportin un benefici prou significatiu en relació amb els riscos que poden implicar per al pacient o amb els costos que suposen per al sistema sanitari. A través de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), els metges seran informats periòdicament de noves recomanacions perquè les incorporin en la seva pràctica diària. Les primeres nou indicacions les van conèixer ahir mateix.

Evitar les proves d'imatge en pacients amb lumbàlgia durant les primeres sis setmanes si no hi ha símptomes d'afectació neurològica o limitar el tractament de llarga durada amb bifosfonats (fàrmacs per combatre l'osteoporosi) en dones postmenopàusiques només a les pacients amb risc elevat de fractures són dues de les recomanacions dirigides, en aquest cas, als metges de família.
“En el cas de la lumbàlgia, si no hi ha res que faci sospitar que hi hagi un problema més greu, la radiografia no canviarà res”, afirma el doctor Antoni Trilla, president d'AQuAS. Pel que fa als bifosfonats, fins i tot s'ha demostrat que si es prenen de manera prolongada poden ser causa de fractures de mandíbula.
Entre les recomanacions, també s'hi inclou limitar a certs grups de pacients la prescripció de protectors gàstrics (omeprazol), les proves d'imatge cardíaques i els electrocardiogrames, els TAC en pacients amb cefalees i les radiografies de tòrax per a preoperatoris. L'agència confirma, a més, que el cribratge de càncer de mama és un cost efectiu només en la franja de 50 a 69 anys.
“Totes les mesures tenen molt de sentit i han sorgit dels professionals”, assegura el doctor David Baulenas, vocal de la Societat de Medicina de Família (Camfic). Molts metges ja les posen en pràctica, però no tots ho fan, de vegades a causa de la pressió dels propis pacients. Segons Baulenas, caldrà explicar molt bé els canvis als usuaris. “No són retallades, és una manera d'evitar el malbaratament i de disposar de recursos per a altres coses que aportin més valor.”
Trilla insisteix que encara hi ha algunes proves mèdiques que es fan per inèrcia. També es busca garantir la sostenibilitat del sistema sanitari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario