BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

domingo, 28 de octubre de 2012

Confirmada la privatització del Clínic


25/10/2012 13:49
En darrer moment, passada a després les eleccions
Sin título

Alfons Quintà
La Generalitat ha manifestat que endarrerirà la privatització de la gestió de l’Hospital Clínic de Barcelona (HCB) fins a després de les eleccions, malgrat que “tot està punt”, ha declarat la número dos de Boi Ruiz i secretària general de la Conselleria, Roser Fernández.

Fonts pròpies refermen que la Generalitat pensava efectuar aquella privatització mitjançant un decret, ja completament redactat, que havia de ser aprovat pel Consell Executiu del proper dia 20 de novembre. La revelació d’aquella informació per aquest diari digital i també per la publicació professional Diario Médico va causar commoció.

CCOO i Sindicat de Metges, ben diferents
Hi va haver dues clares reaccions. Una infame, infamant i acreditadament falsa, del dirigent de CCOO del Clínic Sergio Hurtado Abad, volent fer creure que m’havia inventat una entrevista. Mentia descaradament. Deixava clara la manca de límits morals d’alguns dirigents sindicals, recordava els ajuts milionaris que rep CCOO de la pròpia Conselleria de Salut (en vaig donar les referències comptables), així com les poltrones dites institucionals que ocupen i el problema que aquesta situació crea als treballadors honestos.

La segona reacció va ser de signe contrari. Consistí en una posició del Sindicat de Metges de Catalunya (SMC). Va afirmar que l’aprovació d’aquella mesura “per part d’un Govern en funcions i d’un Parlament dissolt és un gest de menyspreu democràtic”. En un nota oficial el SMC citava eldebat.cat i Diario Médico. Certament, no podia esmentar a ningú més, atès que cap partit polític (on són, en especial el PSC?) ni cap diari, ni ràdio ni TV va dir res sobre el que representava la privatització d’amagatotis del segon hospital de Catalunya per nombre de llits i activitat.

És un fet curiós a destacar que mentre CCOO se sol omplir la boca de grans propòsits genèrics sanitaris i en el Clínic és l’Associació Professional de Metges la que és la que més recolza la privatització, resulta que, després, a nivell de CCOO i SMC, les posicions tenen un altre tipus de contrast.

Tot a punt, segons la Conselleria
“Tot està punt (per la privatització de la gestió de l'HCB) –ha declarat Roser Fernández a Diario Médico– però és una mesura important que, com les proves pilot de reformulació de l’Institut Català de la Salut (el seu esmicolament) ha de passar pel circuit democràtic corresponent”. A més de no citar el Parlament, Fernández no va al·ludir a què el PP es va oposar, a última hora, a què la Diputació Permanent aprovés el decret, com és preceptiu.

Ara la gran incògnita passa per veure si CiU assoleix la majoria absoluta. Si fos així, la privatització de la gestió del Clínic seria rapidíssima. En canvi, si no l’assoleix, què farà ERC? Votarà una llei que és vista com un torpede a la línia de flotació de l’Estat del Benestar? Com persones modestes, que coneixen l’antiga funció –disminuïda per l’actual direcció– eminentment social del Clínic, poden encara pensar en votar a CiU?

Jaume Aubia, com sempre, en passat, present i futur
En efecte, noves fonts han confirmat la informació publicada per aquest diari digital segons la qual ja hi ha tractes per reservar llits per a potentats malalts d’Emirats del Golf Pèrsic i també fons de Qatar interessats a invertir-hi, mitjançant societats de capital risc. L’home clau continua sent Jaume Aubia, president de fet del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) des de fa 30 anys. Desaparegut Josep Prat, per la seva imputació judicial, Aubia és l’home més preocupant i actiu en relació a tota mena d’operacions dins de la sanitat catalana i, sobretot, és la figura emblemàtica de “la CDC dels negocis”.

Precisament en l’entorn d’Aubia hi ha una gran preocupació per la imminent difusió de l’informe de la Sindicatura de Comptes sobre l’Hospital de Sant Pau. Des de la Generalitat s’intenta endarrerir-ho per després de les eleccions, a causa d’una delicada operació fallida, en la qual Aubia hi representava el COMB.

No hay comentarios:

Publicar un comentario