BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

martes, 11 de septiembre de 2012

Navarra avançarà les pagues 'extra' fins a 2015 per minimitzar la supressió de la paga de Nadal

 

Segons Agències
El Govern de Navarra ha donat el vistiplau en la sessió d'aquest dimecres a un avantprojecte de llei foral amb el que planteja avançar al 3 de gener i el 3 de juliol el cobrament de les pagues extraordinàries dels funcionaris entre 2013 i 2015.
Amb aquesta mesura, vol "minimitzar" la supressió de la paga extra el desembre d'aquest any. Els funcionaris veurien suprimida la paga extra de desembre de 2012, en compliment de la normativa estatal, però el 2013, en lloc de cobrar les pagues extraordinàries al juny i al desembre, les cobrarien el 3 de gener i el 3 de juliol.Aquesta mesura es mantindria el 2014 i 2015.

L'objectiu que persegueix l'executiu foral amb aquesta norma és "fer compatible el compliment de la norma estatal, l'obligatorietat ha estat dictaminada pels serveis jurídics del Govern foral, amb el de dissenyar un marc propi, en l'àmbit de l'autogovern de Navarra, que permeti minimitzar l'impacte real de la suspensió de la paga extra ".

L'avantprojecte de llei, fet públic aquest dimecres pel conseller portaveu del Govern de Navarra, Juan Luis Sánchez de Muniain, i el conseller de Presidència, Justícia i Interior, Javier Morrás, serà tractat a la Mesa General de la Funció Pública i en la Comissió de Règim Local la propera setmana. Després serà remesa al Parlament de Navarra per a la seva aprovació al setembre.La presidenta Yolanda Barcina ha assegurat que Navarra està obligada a complir la normativa bàsica de l'Estat, però també té capacitat d'autogovern i competències pròpies en matèria de funcionaris, i a més disposa de "liquiditat".
Juan Luis Sánchez de Muniain ha explicat que aquest avantprojecte és "realista i efectiu, i tindrà com a conseqüència que els treballadors del sector públic no pateixin els efectes de la suspensió de la paga extra de desembre ordenada pel Govern central".
També ha destacat que d'aquesta manera es podrà "posar diners en circulació en les dates de l'entorn nadalenc, perquè d'aquesta manera es pugui incentivar el consum i el comerç en uns moments especialment difícils per a aquest sector".
Amb aquest avançament "a compte", el conseller de Presidència, Javier Morrás, afirma es compleix "escrupolosament" amb la suspensió de l'extra del proper desembre, considerada normativa bàsica per reduir el dèficit, i no obstant això es possibilita que 50 milions d'eurosestiguin en mans dels empleats públics navarresos aquest Nadal, ajudant a més així al comerç."És una proposta eficaç i legal, no pretén un frau de llei", ha puntualitzat el conseller, que ha apuntat que, si finalment el Legislatiu foral s'aprova aquesta iniciativa, la llei donarà cobertura també als ajuntaments navarresos, ja que se'ls autoritza a actuar de la mateixa manera que el Govern si la seva situació financera li ho permet.


Des de la USOC, volem contextualitzar aquesta notícia i recordar-vos que tant Navarra com el País Basc gaudeixen d’un sistema fiscal de concert econòmic que els permet tenir liquiditat i no estar ofegats econòmicament pel Gobierno Español.

No hay comentarios:

Publicar un comentario