BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

domingo, 29 de julio de 2012

.. i diuen que és pluja!















Els funcionaris, estatutaris i laborals del sector públic perdrem tres dies dels sis de lliure disposició amb què ens havien deixat les retallades del nostre Govern. Ens quedarem també sense els dies de lliure disposició que preveia l’Estatut bàsic de l’empleat públic com a premi a l’antiguitat, d’acord amb el Reial decret 20/2012, de 13 de juliol, pel qual el govern de l’estat ens clava l’enèsima punyalada, i ben fonda!


Els dies de lliure disposició no eren una concessió graciosa “atorgada en un moment de vaques grasses”, sinó una compensació establerta l'any 1983 per no apujar el sou segons l’IPC de l'any, que va ser del 12,2%.


El ministre socialista de Presidència era Javier Moscoso del Prado i Muñoz. Es va reunir amb els sindicats, per ordre de Felipe González, per negociar una compensació en "temps" a canvi de no incrementar les retribucions en una quantitat equivalent a l'IPC, com hem dit, del 12.2%. La negociació sindical d'aquell any la va realitzar personalment Moscoso i els sindicats CESM, CCOO i UGT.

A la reunió, el ministre va explicar la pèssima situació econòmica d'aquell any, que, segons va dir, impedia aquell percentatge d'increment. A canvi, va proposar la compensació d’una pèrdua del poder adquisitiu tan important mitjançant el reconeixement de sis dies de dispensa, que amb el temps van consolidar el nom de “moscosos".

Per legitimar els moscosos es va publicar al BOE del 22 de desembre de 1983 la Instrucció de 21 de desembre de 1983, de la Secretaria d'Estat per a l'Administració Pública.

La proposta de donar sis dies a canvi de no incrementar un 12,2% els sous no era proporcional i el nombre de dies de sou que haurien correspost a la pèrdua de poder adquisitiu era de 30,5, és a dir, vam perdre 24,5 dies de sou. Però aquells anys eren especials. No tant com ara... El resultat va ser que els sindicats negociadors, CESM, CCOO i UGT, van acceptar aquella pèrdua adquisitiva, molt parcialment compensada en dies i es va consumar un altre dels nostres “privilegis”, consistents en l’increment de dies lliures, vacances, plans de pensions més que migrats que la majoria no volíem, a canvi de no apujar el que toca els nostres sous. I així es proveïen, a més, d’arguments per vendre a la resta de ciutadans/es que teníem unes condicions laborals “de nassos”. I nosaltres anant perdent poder adquisitiu, per arribar on som ara...


Se'ns pixen a sobre...

No hay comentarios:

Publicar un comentario