BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

domingo, 2 de octubre de 2011

Salut nega quiròfans als cirurgians que volen operar gratis.




TISORADES PRESSUPOSTÀRIES | LA CRISI A L'ASSISTÈNCIA SANITÀRIA PÚBLICA S'AGUDITZA





Salut nega quiròfans als cirurgians que volen operar gratis.

● Els vuit centres de l'ICS tenen pensat iniciar vagues intermitents a l'octubre
● La direcció de l'hospital de Bellvitge respon que no pot pagar llum i infermeria

ÀNGELS GALLARDO - Barcelona | Divendres, 30 de Setembre del 2011

Entre les desenes de milers de malalts que en aquests moments esperen que se'ls citi des d'algun hospital català per entrar a quiròfan hi ha centenars de persones que han arribat al límit de la seva resistència i estan empitjorant. No saber què dir a aquests pacients, que els van explicant com es deterioren, i patir amb ells, ha portat un grup de cirurgians dels hospitals de Bellvitge i Vall d'Hebron a plantejar als seus companys l'opció d'operar els més greus, sense cobrar i en les hores en què els quiròfans estan aturats. La iniciativa, sense precedents, va ser acceptada pel col·lectiu mèdic i explicada ahir a la direcció de Bellvitge amb la finalitat que autoritzés l'ús dels seus quiròfans. La petició va ser rebutjada fulminantment.

«Per desgràcia -va dir la resposta oficial-, el cost d'una intervenció quirúrgica no només depèn de les mans del cirurgià». Esterilitzar el quiròfan, encendre els llums i citar la infermeria suposa un cost que l'Institut Català de la Salut (ICS), propietari de Bellvitge i Vall d'Hebron, prefereix estalviar-se. «El més barat per a la Generalitat és que no treballem, encara que ho fem sense cobrar», va descriure Rosa Boyé, radiòloga de Vall d'Hebron, disposada a treballar gratis en hores nocturnes o caps de setmana. A l'hospital de Sant Pau, els sanitaris van aprovar ahir per unanimitat visitar els divendres sense que això es reflecteixi en el seu salari, ja que la direcció del centre ha decidit tancar aquest dia setmanal les consultes externes, per estalviar. Les seves llistes d'espera són enormes.

MOLTS NERVIS / Gairebé al mateix temps que es votava el que acabem de dir, un grup de treballadors de l'ICS, convocats pels sindicats CCOO i CATAC, que es manifestaven a la porta de la institució, van irrompre a la sala on sindicats i Salut es disposaven a negociar la proposta de retallar en un 50% una paga de desembre dels seus 40.000 treballadors. Aquesta interrupció no estava prevista i va ser atribuïda al nerviosisme que hi ha al món sanitari. La trobada va quedar aleshores ajornada fins dilluns que ve.

Si, com preveuen, Salut no modifica el seu pla econòmic, els vuits hospitals de l'ICS -Vall d'Hebron, Can Ruti i Bellvitge, entre ells- podrien iniciar una vaga intermitent, de tres dies cada setmana, des de finals d'octubre. L'acció ja ha estat aprovada en les assemblees mèdiques de la majoria d'aquests centres. «Si arribem a la vaga serà en contra de la nostra voluntat -va dir Teresa Fuentelsaz, anestesiòloga de Bellvitge-. L'aturada perjudica els malalts i redueix encara més els nostres salaris, però s'haurà de fer».

UN IMPOSSIBLE / Res d'això estaria passant si la Generalitat hagués escoltat els professionals del sector, va afirmar l'especialista. «Abans de l'estiu, vam parlar amb Núria de Gispert, presidenta del Parlament, amb Carme Capdevila, d'ERC, i amb Eva García, del PP, i els vam advertir que si la Generalitat pretenia retallar en un 10% el pressupost de Salut malmetria molt greument el sistema -va dir Fuentelsaz-. Totes ens van reconèixer que era cert».

La pressió econòmica i professional que percep aquest personal és notable. «Molts metges de família estan cobrant 1.000 euros menys al mes des que es va decidir el tancament nocturn de 56 centres d'assistència primària (CAP) -va dir Jaume Giménez, metge rural i vicepresident de Metges de Catalunya-. Ara, a tot el Ripollès no hi ha cap servei d'urgències nocturn, i al Bages i el Berguedà n'hi ha un cada 50 quilòmetres. Han sigut tancaments molt perjudicials. Aquells metges atenien l'inesperat i això és intocable»

No hay comentarios:

Publicar un comentario