BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

miércoles, 28 de septiembre de 2011

POSICION DE LA USOC FRENTE A LOS RECORTES DEL SR. MAS



COMISSIÓ GESTORA FEP-USOC
                                                                  Circular nº3 setembre 2011

Barcelona, 28 de setembre de 2011

Des de  fa poc més d’any i mig la sanitat catalana ve marcada per les diferents retallades a conseqüència de la difícil situació econòmica que pateix la Generalitat de Catalunya. Aquesta ha optat per la via més fàcil de retallar al més dèbil de la relació laboral, els treballadors i treballadores de l’àmbit sanitari.

El nou Govern en poc més de 100 dies de mandat i davant la manca de la seva capacitat de gestió i d’idees retalla les necessitats més bàsiques de la ciutadania com és l’accés a una Sanitat  Pública, gratuïta i de qualitat i a les diferents prestacions socials.

Fins ara,  degut a la darrera retallada de la Generalitat, els centres de la XHUP  i de l’ ICS, s’han vist obligats a arribar acords  que minven els drets dels treballadors i treballadores del sector amb retallades salarials i modificacions de les seves condicions laborals.

Per l’ altra banda els usuaris de la sanitat pública seran els grans perjudicats per l’allargament  de les llistes d’espera i del patiment innecessari de l’estat de salut.

De nou, ara la conselleria de salut aprofita els mitjans de comunicació  per avançar un ajornament en el pagament de la paga extra de Nadal i d’alguns dels conceptes de nòmina d’octubre a desembre d’aquest any. El dia 29 de setembre es mantindrà una nova reunió amb els representats sindicals de la Mesa sectorial en la qual es decidirà si s’accepten o no aquestes noves mesures.

Des de la FEP-USOC manifestem;

·         Estem radicalment en contra de les mesures que s’han vingut aplicant fins ara i de les que s’estan plantejant actualment perquè com s’ha demostrat fins ara, no han servit per a pal·liar el dèficit econòmic que pateix la sanitat catalana. Per sortir de la crisi no s’ha de retallar als de sempre.
·         La inseguretat dels llocs de treball i l’atac dels drets dels treballadors retallant els seus ingressos, incomplint els convenis col·lectius, (tancament de CENTRES D’ASSISTÈNCIA PRIMÀRIA, TANCAMENT DE PLANTAS HOSPITALÀRIES, TANCAMEMT DE QUIROFANS...),la pressió que suposa no cobrir al personal sanitari i l’ increment de  les carregues de treball  repercuteix inevitablement en l’empitjorament de la qualitat del servei als usuaris.
·         La Generalitat amb totes aquestes retallades no garanteixen a curt i mig termini la continuïtat de les prestacions sanitàries amb la qualitat que es venien prestant fins ara.
·         La FEP-USOC reclama que recaigui  tota la responsabilitat cap als gestors de la sanitat amb les seves decisions i que es redueixi dràsticament les estructures directives no assistencials que gestionen els diferents centres sanitaris.


Com a sindicat representatiu, combatiu i de classe, manifestem i reclamem als responsables de  l’ICS  se’ns faciliti la informació de totes les mesures que es prenguin a la Mesa sectorial. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario