BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

miércoles, 30 de marzo de 2016

Salut tanca un preacord amb infermeres per disposar d'un decret català sobre indicació autònoma i prescripció col·laborativa de medicaments

  • El conseller de Salut, Antoni Comín, ha recordat que la norma catalana no entra en contradicció amb el marc legal vigent
Imatge, aquesta tarda, de la reunió de la comissió de treball de la prescripció infermera per abordar aquesta qüestió.
Imatge, aquesta tarda, de la reunió de la comissió de treball de la prescripció infermera per abordar aquesta qüestió.
El conseller de Salut, Antoni Comín, i representants del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya han tancat un preacord per tal de disposar, l’abans possible, d’un decret català que permeti a aquest col·lectiu la indicació autònoma i la prescripció col·laborativa de medicaments i productes sanitaris.
 
L’entesa suposa avançar en l’empoderament d’aquests professionals, després que l’aprovació d’un Reial Decret estatal que limitava aquesta capacitat deixés els infermers i les infermeres de Catalunya en una situació d’inseguretat jurídica. Una situació que, de no haver estat per la professionalitat d’aquest col·lectiu, amenaçava d’afectar la seguretat clínica dels pacients i de posar en risc el sistema assistencial català i la seva qualitat.
 
El preacord continua el procés de diàleg iniciat fa mesos entre el Departament de Salut, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i altres representants d’aquest cos professional per fer realitat una normativa pròpia que servirà per protegir-lo i per eliminar qualsevol ambigüitat sobre el seu marc d’actuació.
 
Els tres principis del preacord
En concret, el preacord contempla 3 principis fonamentals. En primer lloc, defensa que no sigui obligatòria una acreditació per a la indicació autònoma de medicaments i productes sanitaris no subjectes a prescripció mèdica. En segon lloc, pel que fa als que són subjectes a prescripció, s’entén que actualment els equips assistencials de Catalunya treballen seguint uns protocols i guies de pràctica clínica i assistencial que preveuen aquesta capacitat. Per tant, el centre d’aquesta prescripció col·laborativa han de ser aquests protocols i guies, que han de ser identificats pels metges, i que han de ser coneguts i s’han de saber aplicar per part de tots els membres dels equips. Per últim, implica la creació d’una Comissió de Pràctica Assistencial que haurà de vetllar per complir un doble objectiu: identificar els àmbits en què és necessari disposar d’aquests protocols i garantir que es compleixen les pautes d’harmonització en l’ús i l’elaboració d’aquests protocols. Aquest òrgan estarà format pel Departament de Salut –representat  per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS)-, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya. També hi haurà, com a observadors, el Consell de la Professió Infermera i el Consell de la Professió Mèdica.
 
El conseller Comín ha indicat que el decret català en cap cas entra en contradicció amb el marc jurídic vigent, que es redactarà amb voluntat de perviure en el temps i per tal d’apropar la normativa a l’actual pràctica assistencial que es fa a Catalunya. El titular de Salut també ha remarcat que per a fer-ho possible finalment es treballarà amb voluntat d’implicar el col·lectiu mèdic, com a mostra de la intenció que el contingut final del decret es construeixi des del màxim consens i incloent el major nombre d’actors possibles.
 
Per la seva banda, la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i d’Infermers de Catalunya, Núria Cuxart, ha destacat que està satisfeta amb el preacord: “Pinta molt be”, hi ha afegit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario