BIENVENIDOS AL BLOG DE USOC HSJDMB


Ya tenemos Blog!!!!!!

Desde la Delegación Sindical de USOC HSJDMB hemos puesto en marcha este blog para la comunicación de noticias y así manteneros informados de todos aquellos temas que nos son de interés.
Podeís hacer vuestros comentarios y aportaciones.

Espero que sea una herramienta para saber lo que se cuece por ahí y dar la información que otros no pueden o no quieran dar.


QUIENES SOMOS??


La Confederación USO es una organización sindical libre e independiente,creada y dirigida por los propios trabajadores, que viene luchando desde 1960 por hacer realidad las reinvicaciones de los trabajadores. La USO es solo un sindicato,es decir para la USO la principal actividad es la defensa de los trabajadores y sus intereses. Por ello no tenemos vinculación con ningún partido politico, patronal o institución ajena a nuestra propia organización sindical.

USOC forma parte de la Confederación USO, siendo su representación en Cataluña, y como tal defiende el valor de la independencia sindical frente a partidos políticos y gobiernos, como el bien más preciado del sindicalismo.

USOC asume integramente como propia la declaración de Principios y los objetivos contenidos en los estatutos de la Confederación USO, así como su Carta Funfacional, su trayectoria histórica, su patrimonio cultural, su aportación a la lucha del movimiento sindical, por la Libertad y la Democracia, y su esfuerzo por consolidar un proyecto sindical autónomo e independiente.

USOC, desde su posición de ser el mayor sindicato independiente de nuestra Comunidad, defiende los intereses de las personas, de todo tipo de trabajadores, independientemente de su puesto de trabajo como desempleados y autónomos, y busca transformar le economía para construir una sociedad más justa y solidaria.

SALUDOS!!!!!!!!!

viernes, 8 de abril de 2011

NOTICIA D’INTERES PER LA SANITAT DES DEL COL.LEGI OFICIAL D’INFERMERIA DE BARCELONA

El Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya adverteix que la retallada sanitària pot posar en risc la seguretat de l'usuari


http://www.coib.cat/img/iconos/icoNouDestacat.gif


http://www.coib.cat/img/colors/px_transparent.gif


http://www.coib.cat/img/colors/px_transparent.gif[dijous, 31 de març de 2011] http://www.coib.cat/img/colors/px_transparent.gif


El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, que representa als quatre col·legis d’infermeres catalans, han advertit  davant del conseller de Salut, Boi Ruiz, que la retallada pressupostària aplicada per la Generalitat a la sanitat catalana pot posar en risc la seguretat de l’usuari, ja que les infermeres i infermers no podran mantenir la qualitat de les cures que ofereixen als ciutadans. 



Durant la cimera organitzada amb el conseller, les infermeres han mostrat la seva preocupació pel tancament de plantes i de serveis als hospitals i d’altres dispositius sanitaris i la manca de suplents per cobrir les vacants i les jubilacions de professionals, anunciades per alguns centres. Aquestes mesures aniran en detriment de la qualitat de l’atenció que rep el ciutadà i especialment d’aquells col·lectius més dèbils i desprotegits.


La degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, Mariona Creus i Virgili, que representa a més de 42.000 infermeres i infermers, ha assegurat al conseller que les infermeres col·laboraran per tal d’afrontar la crisis econòmica, però per a fer-ho possible cal que “a l’hora d’aplicar qualsevol mesura que afecti a l’usuari i a les infermeres es compti des de l’inici amb la participació real, activa i efectiva dels professionals”.



Creus ha afirmat que el col·lectiu infermer exerceix “des de fa molt de temps en una situació i unes condicions límit”, doncs Catalunya “està a la cua d’Europa pel que fa a taxa d’infermera per habitant”.



Els col·legis d’infermeres de Catalunya ja han denunciat reiteradament i des de fa molts anys la gran càrrega assistencial que pateixen les infermeres. Actualment a Catalunya hi ha 5,2 infermeres per cada mil habitants, mentre que la mitjana europea és de 8,4 infermeres per mil habitants.



Les infermeres, un col·lectiu ja prou castigat



Segons el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, “és inadmissible que el sistema sanitari expulsi cap infermera perquè des de fa temps ja ens trobem exercint en una situació preocupant i mantenint la qualitat d’atenció a costa del sobreesforç d’un col·lectiu ja prou castigat”. 



La manca estructural d’infermeres en el sistema de salut, la precarietat laboral, la sobrecàrrega assistencial i les condicions actuals que, en moltes ocasions, obliga les infermeres a treballar en diversos serveis de manera alternativa, és una realitat que des de fa temps ja viu el col·lectiu infermer.


Les mesures de retallada en el col·lectiu infermer, que ja es van començar a aplicar el passat mes de juliol, poden tenir “un impacte multiplicador pel que fa a l’atenció que es


dóna als ciutadans”, especialment dels col·lectius més vulnerables, com persones grans o amb problemes d’autonomia, segons el Consell.



“Si volem un sistema més centrat en la salut, en promoure l’autocura de la persona, i menys centrat en la malaltia, és essencial que el ciutadà sigui responsable i prengui decisions sobre la seva salut i qui està preparada per fer-ho possible, per la seva formació i les seves competències, és la infermera”, ha afirmat Creus.



Els col·legis crearan un observatori de seguiment



Els col·legis catalans s’han compromès a crear un observatori de seguiment per detectar aquelles mesures de retallada pressupostària que puguin comprometre la seguretat de l’usuari del sistema de salut i que també afectin a les 42.000 infermeres i infermers de Catalunya.



Creus ha avançat que “des dels col·legis actuarem, denunciarem i posarem en coneixement qualsevol situació que, fruit de la retallada, posi en risc la seguretat dels usuaris i de les infermeres”.  



Actualment, les quatre corporacions professionals de Catalunya disposen d’oficines d’atenció al ciutadà, que, de manera presencial però també a través d’Internet, permeten als usuaris fer arribar les seves queixes i reclamacions i donar eines als col·legis per poder valorar-les i actuar per les vies que considerin.



Des dels col·legis també s’ofereix a les infermeres assessorament sobre aquells aspectes ètics i legals per tal de vetllar per mantenir la bona praxi professional i protegir, finalment, l’atenció que els ciutadans reben de les infermeres i infermers.



Durant la trobada, els quatre col·legis d’infermeres catalans també han recordat al conseller que el sistema sanitari requereix d’una planificació i d’una mirada a llarg termini.



Segons el Consell, la Generalitat ha de tenir en compte que, una vegada superada la crisi, caldrà contractar més infermeres, quelcom complicat, ja que l’any 2012, per l’aplicació del Grau d’Infermeria, que des de fa un any ja s’ha fet efectiva a totes les escoles catalanes i que suposa passar d’uns estudis de tres a quatre anys, no sortiran infermeres i infermers de la universitat.



A més, durant aquest període i fruït de la situació de crisi econòmica es podria incrementar la fuga d’infermeres catalanes a països europeus, a la recerca de millors condicions professionals, cosa que ja ha començat a passar en els darrers mesos.



El conseller situa les infermeres com la clau del sistema.



Durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, Creus va assegurar que “la línia vermella de les infermeres està en la seguretat dels usuaris”, quelcom que va garantir el propi conseller de Salut, Boi Ruiz, que va situar les infermeres i infermers com la clau del funcionament del sistema públic de salut.



Ruiz va reconèixer que aquesta trobada amb les infermeres “ha arribat una mica tard”, més de 80 dies després de l’entrada del govern de CiU, però “hem sabut transmetre el compromís amb la professió infermera”.


Ruiz, que va fer una crida perquè no es posi en qüestió el manteniment de la qualitat assistencial a les persones, va explicar que les mesures de retallada que es posin sobre la taula per part dels gerents dels centres, seran validats per la Conselleria de Salut i “no afectaran la relació entre usuari i professionals”.


El conseller, que va evitar posicionar-se sobre algunes de les possibles propostes dels centres, va assegurar que fins abans d’un mes no hi haurà mesures de retallada. “Hem vingut a salvar el sistema sanitari públic i universal” i “nosaltres no l’hem posat en perill”.



“Som conscients que retallar un 10% del pressupost requereix d’un esforç col·lectiu i no pot ser que ningú estigui disposat a fer res. Hem de fer amb un any el que no es va fer en cinc anys anteriors, perquè totes les propostes de mesures ja estaven a l’informe Vilardell, que es va guardar al calaix”, va declarar el conseller.

No hay comentarios:

Publicar un comentario